Bliss

Biofood

Allerlei actuele informatie over (biologische) voeding. Waar komt bepaalde voeding vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Waarom is het goed en gezond voor ons? Welke nadelen kleven er aan sommige voedingsstoffen of combinaties ervan?

Biofood
 
 
  • nieuw
    Grote porties, kleine porties...

    Grote porties, kleine porties...

    Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) zijn slechte voeding en een gebrek aan beweging de voornaamste oorzaken van hart- en vaatziekten, diabetes, zwaarlijvigheid en bepaalde kankers. Zwaarlijvigheid is de oorzaak van 10 tot 13 % van de sterftegevallen in Europa. Volgens de ...

    Lees meer
  • nieuw
    Help, mijn energie is op

    Help, mijn energie is op

    Ik ben moe, futloos en totaal opgebrand. Ik ben sacherijnig, knorrig en suffig. Ik heb geen zin om maar ook iets te ondernemen. Aan mijn werk, het huishouden, of de kinderen, ik moet er even niet aan denken. Hoe komt ...

    Lees meer
  • nieuw
    Top 7 leefregels voor een gezond anti-aging leven

    Top 7 leefregels voor een gezond anti-aging leven

    Medische tijdschriften staan de laatste jaren barstensvol van onderzoeken over de hersenen. Dat heeft alvast in America geleid tot een nieuwe medische richting: 'voedingsneurowetenschap'. Moraal van het verhaal: de vitaliteit van de hersenen hangt af van je voeding.

    Lees meer
  • nieuw
    The fun of raw cacao

    The fun of raw cacao

    Interview met chocolatier & oprichtster van Lovechock: LAURA DE NOOIJER

    Lees meer
  • nieuw
    Onze dagelijkse vitamines, mineralen en spoorelementen

    Onze dagelijkse vitamines, mineralen en spoorelementen

    Koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, spoorelementen, levend water, licht en lucht. Dit zijn essentiŽle voedingsstoffen, die zijn onder te verdelen in macro- en micronutriŽnten. Ze zijn onontbeerlijk om het lichaam goed te laten functioneren. Daarom moet onze dagelijkse voeding uit ...

    Lees meer
  • nieuw
    Het verouderingsproces, een keuze

    Het verouderingsproces, een keuze

    Er zijn volkeren op aarde die erg oud worden. Zij leven in gebieden, de blauwe zones genaamd, verdeeld over de hele wereld. Ze worden ziektevrij ouder, hebben een geweldige conditie, zijn vitaal en blijven jong van geest. Al jaren zijn ...

    Lees meer
  • nieuw
    We eten toch gezond

    We eten toch gezond

    We eten toch af en toe biologisch? We drinken toch niet teveel cola? We mogen toch dagelijks een wijntje? Is trouwens chocola goed of slecht? En we sporten toch eens per week?

    Lees meer
  • nieuw
    Spijsverteringsklachten  Voedselcombinaties

    Spijsverteringsklachten & Voedselcombinaties

    Enige weken geleden kreeg Dirk Van B. het advies van zijn huisarts om vanwege zijn klachten naar mij te komen en zijn leefwijze aan te passen. Hij voelde zich futloos, had weinig energie, dikwijls slaapproblemen en last van zijn maag ...

    Lees meer
  • nieuw
    Het nut van  de juiste voedselcombinaties

    Het nut van de juiste voedselcombinaties

    De mens heeft een spijsverteringstelsel van een fructivoor en niet van een omnivoor, dat wil zeggen dat de mens voorzichtig moet zijn met het eten van voedsel voor carnivoren, granivoren en herbivoren.

    Lees meer
  • nieuw
    Back to raw

    Back to raw

    In de jaren Ď90 ontstond er in Amerika een opmerkelijke beweging van mensen die ervoor kozen enkel rauw voedsel te eten ťn zich daar zeer goed bij voelden. Een nader onderzoek naar de kracht van Ďlevendí voedsel.

    Lees meer
  • nieuw
    Lactose intolerantie eigenlijk heel logisch

    Lactose intolerantie eigenlijk heel logisch

    Lactose is een suiker die van nature aanwezig is in koemelk, melk van andere dieren en melkproducten. Het is een ďdubbeleĒ suiker die uit 2 moleculen bestaat: ťťn glucosemolecule en ťťn galactosemolecule. Lactose komt niet alleen voor in melk en ...

    Lees meer
  • nieuw
    Biowijn uit Piemonte

    Biowijn uit Piemonte

    De wijngeschiedenis van de Italiaanse familie Bianchi gaat terug naar het eind van de 15e eeuw, waar Carlo Antonio Bianchi reeds wijngaarden bezat in Sizzano. De jongste telg van de Bianchi-wijndynastie, die sinds 1990 enkel nog biologische wijnen creŽert, is ...

    Lees meer
  • nieuw
    Kiemen: ultravers en betaalbare supervoeding

    Kiemen: ultravers en betaalbare supervoeding

    Verse groenten? Weinig mensen zijn zich ervan bewust dat veel groenten onmiddellijk na het oogsten voedingswaarde verliezen. Een krop sla heeft zes dagen na oogst naar schatting maar een tiende van de voedingswaarde meer over. Bij bladgroen gaan sterolen en ...

    Lees meer
  • nieuw
    Het verhaal van de goede soja

    Het verhaal van de goede soja

    Regenwouden die verdwijnen door sojateelt. Hoe vaak hebben we dit nieuws al in de media kunnen vernemen. Sinds 1995 breidt het soja-areaal in Zuid-Amerika zich sterk uit. Dit brengt ernstige sociale en milieuproblemen met zich mee, zoals werkloosheid, verminderde voedselzekerheid, ...

    Lees meer
  • nieuw
    Van sojaboon tot sojaproduct

    Van sojaboon tot sojaproduct

    Vraagt u zich ook wel eens af hoe uw sojadrink of yofu-dessertje eigenlijk geproduceerd wordt? Welke reis de soja gemaakt heeft voordat zij in uw glas of op uw bord belandt? Wij zochten het voor u uit.

    Lees meer
  • nieuw
    Hooikoorts: AllergieŽn

    Hooikoorts: AllergieŽn

    Hooikoorts is een vorm van allergie. Bij hooikoorts ben je overgevoelig voor bepaalden soorten stuifmeel van grassen, bomen of planten. Zodra dit stuifmeel in aanraking komt met de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp, raken de slijmvliezen van een overgevoelig ...

    Lees meer
  • nieuw
    De boom van het levení brengt gula java en welvaart voort

    De Ďboom van het levení brengt gula java en welvaart voort

    ďHet sap van de kokosboom kan getransformeerd worden tot suiker zo zacht als honingÖ De natuur creŽerde dit product zodat het niet verwerkt kon worden in fabrieken. Men kan palmsuiker alleen daar produceren waar er palmbomen zijn. De lokale bevolking ...

    Lees meer
  • nieuw
    Tarwegras, gerstegras, chlorella en spirulina de groene ontgifters voor meer energie

    Tarwegras, gerstegras, chlorella en spirulina de groene ontgifters voor meer energie

    Dat in het westerse dieet veel te weinig verse groenten en fruit op het menu staan, is algemeen geweten. Nu leidt dat niet alleen tot een gebrek aan vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten, ook onze lichaamsontgifting komt sterk in het ...

    Lees meer
  • nieuw
    Een etentje? Pak eens uit met insecten!

    Een etentje? Pak eens uit met insecten!

    Zelden brengt iets bij veel mensen zoín sterke reactie teweeg als een Ďclose encounterí met levende insecten. Sommigen reageren doodsbang of voelen bewondering. Anderen proberen de omvangrijkste groep van dierlijk leven op onze planeet simpelweg te negeren, of maken er ...

    Lees meer
  • nieuw
    DarmbacteriŽn en antibiotica

    DarmbacteriŽn en antibiotica

    Reeds lange tijd weten we dat het gebruik van antibiotica een ravage aanricht onder de natuurlijk aanwezige darmbacteriŽn. Door het gebruik van antibiotica wordt de ecologie van de darmflora helemaal overhoop gegooid en worden vooral de goede bacteriŽn zoals de ...

    Lees meer
  • nieuw
    Zuivere voeding, kennen we dat nog?

    Zuivere voeding, kennen we dat nog?

    Zuivere voeding is puur natuurlijke voeding die door de natuur, of zoals je het wil, door de kosmos is voorzien om levende wezens te voeden. Als het ware schenkt de natuur ons deze voeding zonder dat we daar veel voor ...

    Lees meer
  • nieuw
    Aminozuren en Eiwitten (deel 1)

    Aminozuren en Eiwitten (deel 1)

    Dierlijke en plantaardige eiwitten (proteÔne) zijn onmisbaar in onze voeding. Zij worden door het lichaam afgebroken tot aminozuren, die noodzakelijk zijn bij veel lichaamsprocessen. Het menselijke lichaam gebruikt twintig verschillende aminozuren voor het maken van moleculen eiwitten. Wat zijn de ...

    Lees meer
  • nieuw
    Matcha, keizerlijke Japanse groene thee

    Matcha, keizerlijke Japanse groene thee

    Matcha is Japanse, groene thee vermalen tot poeder. De laatste vier weken voor de oogst worden de theeplanten met matten of zeilen in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van chlorofyl en zeer veel aminozuren. ...

    Lees meer
  • nieuw
    Nieuwe inzichten in voedingsvezels

    Nieuwe inzichten in voedingsvezels

    Het inzicht in de fysiologische eigenschappen van voedingsvezels is de laatste jaren erg toegenomen. Het begrip ďvoedingsvezelĒ is hierbij ook veel breder geworden. Van heel wat verbindingen die in de voeding voorkomen, en die eerder niet als voedingsvezel werden bestempeld, ...

    Lees meer
  • nieuw
    Aminozuren en Eiwitten (deel 2)

    Aminozuren en Eiwitten (deel 2)

    Wat kunnen wij aan de teruggang van de algehele gezondheid doen? Een juiste combinatie van aminozuren, vitamines en gezonde biologische voeding, zijn vitale en energierijke stoffen. Het bindweefsel verbetert, de spiercellen herstellen, de huid wordt elastisch, de structuur van het ...

    Lees meer
  • nieuw
    Chopsticks, als hulp voor een betere vertering

    Chopsticks, als hulp voor een betere vertering

    Durf jij met eetstokjes te eten, of eet je liever met mes en vork? Eetstokjes, ook wel chopsticks genaamd, hebben verbazend vele voordelen! Misschien is het de eerste keren wel even wennen, maar je leert het snel. Oefening baart kunst. ...

    Lees meer
  • nieuw
    DE TONIJN ZEGT: STOP! NU!

    DE TONIJN ZEGT: STOP! NU!

    Al jaren trekken milieuorganisaties zoals Greenpeace en Sea Shephard aan de alarmbel. De blauwvintonijn in de Middellandse Zee is met uitsterven bedreigd. In 1999, was het aantal volwassen blauwvintonijnen al met 80% afgenomen. Nieuw onderzoek bevestigt dat de blauwvintonijn in ...

    Lees meer
  • nieuw
    Waarom het ene vet het andere niet is

    Waarom het ene vet het andere niet is

    Het Deense parlement heeft begin oktober jongsleden het voorstel om belasting te heffen op verzadigd vet goedgekeurd. De heffing van 2,15 euro gaat gelden voor producten met meer dan 2,3 procent verzadigd vet, zoals zuivelproducten, vlees, dierlijk vet, plantaardige vetten ...

    Lees meer
  • nieuw
    Heerlijke Warmte in Barre Koude

    Heerlijke Warmte in Barre Koude

    In de winter zijn we genoodzaakt om ons goed aan te kleden om ons te wapenen tegen de koude van buiten. Soms hebben we het gevoel, ondanks dat we helemaal ingepakt zijn van kop tot teen, dat we het toch ...

    Lees meer
  • nieuw
    Maak van je voeding een regenboog

    Maak van je voeding een regenboog

    Doordat kleurenhealing een zeer belangrijk onderdeel was in de oude Indiase geneeskunde, trachten veel IndiŽrs nog steeds hun voedsel te bereiden op de aloude methode, waarbij ze voor een heel palet aan kleuren kiezen, die niet alleen visueel aantrekkelijk is, ...

    Lees meer
  • nieuw
    Een frisser en zuiverder lichaam dankzij minder vlees

    Een frisser en zuiverder lichaam dankzij minder vlees

    Je hoort tegenwoordig meer en meer dat we teveel vlees eten en termen zoals een íveggiedagí. We worden bewuster van de nadelen van vlees.

    Lees meer
  • nieuw
    Vlees en het effect op de gezondheid

    Vlees en het effect op de gezondheid

    Gevarieerde voeding is belangrijk. Dat weten we nu wel. Fruit, groenten, peulvruchten, zaden, noten, het liefst allemaal biologisch, voldoende water etc. vormen de basis voor een gezond lichaam. Ook een goede nachtrust en voldoende beweging dragen hun steentje bij. Maar ...

    Lees meer
  • nieuw
    De schorseneer

    De schorseneer

    De schorseneer, Scorzonera hispanica, is een plant uit Midden- en Zuid-Europa en de Kaukasus. Zij bloeit met citroen- gele bloemhoofdjes.

    Lees meer
  • nieuw
    De Bioweek 2012 in het teken van Smaak

    De Bioweek 2012 in het teken van Smaak

    Begin juni, wanneer aardbeien uit volle grond rijp zijn en alles in bloei staat, is het Bioweek. Dan staan de troeven van biologische voeding in de kijker, met voorop het thema: smaak! De Bioweek wordt georganiseerd door BioForum Vlaanderen.

    Lees meer
  • nieuw
    Lekker vegetarisch

    Lekker vegetarisch

    De vegetarische keuken kent een opmars. Zo is er sinds 2009 Donderdag Veggiedag: in Gent, Hasselt, Eupen en Brussel eten onder meer ambtenaren in stadsrestaurants en leerlingen in de stadsscholen voortaan op donderdag een veggie maaltijd. Vlees-vervangers kennen voor deze ...

    Lees meer
  • nieuw
    Vlees en het effect op het milieu

    Vlees en het effect op het milieu

    Ons milieu is zwaar aangetast door vele chemische stoffen en zware metalen, waarvan de schadelijke invloed op onze gezondheid is aangetoond.

    Lees meer
  • nieuw
    Goud voor gezonde prestatiedranken

    Goud voor gezonde prestatiedranken

    Michael Phelps dronk het tijdens de Olympische Spelen, en heeft inmiddels het Olympisch medaiillerecord gebroken , 50 wielrennerploegen dronken het en reden 1260 km in acht dagen voor Artsen zonder grenzen... Je zou het misschien niet verwachten van een drankje ...

    Lees meer
  • nieuw
    Vind de ziel der aarde terug in oergraan

    Vind de ziel der aarde terug in oergraan

    Wanneer men het over 'Kamut' heeft, ontstaat er wel eens verwarring. Is het een nieuw soort tarwe, of juist een oude? Komt het uit Egypte of toch uit de VS? 'Kamut' is op zich geen graansoort, maar een kwaliteitslabel, ...

    Lees meer
  • nieuw
    Zuiver water; de missing link

    Zuiver water; de 'missing link'

    Sinds januari 2007 kook ik vooral macrobiotisch. Zuiver water was voor mij de missing link, aangezien ik voor bijna alles water gebruik! Om thee en soep te maken. Om rijst en andere granen te bereiden, en om peulvruchten te bereiden ...

    Lees meer
  • nieuw
    Superfoods: rode biet helpt echt!

    Superfoods: rode biet helpt echt!

    De afgelopen jaren hebben wetenschappers uit Engeland en de VS experimenten uitgevoerd waaruit blijkt dat rode biet het uithoudingsvermogen verbetert, de hoge bloeddruk verlaagt en de bloedtoevoer naar de hersenen vergroot.

    Lees meer
 

Bliss cover zomer 2014

Bliss cover zomer 2014

Kalender:

 
Week Ma Di Wo Do Vr Za Zo
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31
Alle evenementen

Deze maand in Bliss

  • Array

    Wonderlijke Rosa Mosqueta olie

    In plaats van tekenen van verval te willen camoufleren of erin te berusten, kun je ook opnieuw leren vertrouwen op de kracht van Moeder Natuur.

    Lees meer
  • Array

    Natuurlijke middelen verzachten artrose

    Artrose is een aandoening waaraan miljoenen mensen lijden en die de gewrichten van vingers, polsen, tenen, Ö aantast, waardoor die gewrichten gezwollen, stijf en in ...

    Lees meer
  • Array

    Natuurlijke hulp bij ijzergebreksanemie

    Bloedarmoede door ijzergebrek of Ďferriprieve anemieí komt vrij vaak voor. Als ernstige oorzaken uitgesloten zijn, dan kan met een passend voedingssupplement orde op zaken gesteld ...

    Lees meer
  • Array

    Superfoods: rode biet helpt echt!

    De afgelopen jaren hebben wetenschappers uit Engeland en de VS experimenten uitgevoerd waaruit blijkt dat rode biet het uithoudingsvermogen verbetert, de hoge bloeddruk verlaagt en ...

    Lees meer
  • Array

    Broccoli: de onbetwiste nr. 1 van de gezondste groenten

    Het aantal studies dat de positieve eigenschappen van broccoli bewijzen zijn niet meer te tellen. We mogen stellen dat er drie redenen zijn die broccoli ...

    Lees meer