Bliss

Soep van patisson

Ingrediënten:

1 bosje basilicum • 1 bosje dille • 1 bosje peterselie • 4 kleine patissons • 4 zoete uien • 40 g boter • 1 l water • peper en zout • foeliepoeder • cayennepeper • 6 hazelnoten, geraspt

Bereiding:

Pluk de blaadjes van de kruidensteeltjes. Hou de steeltjes apart. Versnipper de blaadjes van de kruiden. Was de patissons. Snij het hoedje eruit. Haal ze leeg met een lepel. Stoof de versnipperde uien 5 minutenop een zacht vuurtje, zonder te kleuren. Voeg dan het vruchtvlees van de 4 patissons en de kruidenstengels toe en stoof even mee. Voeg 1 liter water toe. Kruid met peper, zout, foelie en cayennepeper. Laat ongeveer 15 minuten koken. Neem van het vuur. Doe er de fijngesnipperde peterselie, basilicum en dille bij. Mix de soep fijn. Gaar de patissons en de deksels gedurende een drietal minuten in water of stoom ze in een stoompan. Verdeel de koude of warme soep in de patissons en werk af met geraspte hazelnoot en wat verse kruiden.

Tip: ook een kleine pompoen of een bolcourgette leent zich perfect als kommetje. 
Voedingswaarde: vitamines A en C, kalium, koolhydraten, zetmeel. 
Antioxidanten: groen en wit.
Caloriewaarde: minder dan 150 kcal per portie.
Wijntip: bij soep wordt meestal geen wijn geschonken, maar hier maken we een uitzondering met een volle, vette, gerijpte Reeves Point Chardonnay.

Uit : Denk Groente! - Zomer - Foto: © 2008
Tony Le Duc Voor : Minestrone Culinaire Uitgeverij - www.minestrone.be 

Foto's

 
 

Bliss cover nazomer 2018

Bliss cover nazomer 2018

Kalender:

 
Week Ma Di Wo Do Vr Za Zo
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
Alle evenementen

Deze maand in Bliss

  • Array

    Discushernia en lage rugpijn

    In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen met nek en/of rugpijn en in BelgiŽ lijden 15% van de mannen en 19% van de ...

    Lees meer
  • Array

    BEHANDELING OVERGANGSKLACHTEN met RODE KLAVER - I

    Vroeger liet mijn vriendin me altijd bloemetjes van de witte en rode klaver plukken. Je proefde dan de honingzoete smaak die aan het begin van ...

    Lees meer
  • Array

    HERBICIDEN EN GLYFOSAAT II: Het geheime gif in (glyfosaat)herbiciden

    In een vorige aflevering las u hoe Monsanto het wetenschappelijk onderzoek naar glyfosaat probeert te manipuleren. Waarom? Glyfosaat verstoort het metabolisme van plant, dier en ...

    Lees meer
  • Array

    ZIEKTE VAN LYME: de epidemie van de 21e eeuw

    Tegenover het snel stijgend aantal gevallen (incidentie) van besmette tekenbeten staat een dramatisch ondermaatse kennis van de behandelaars, waardoor het aantal niet-gediagnosticeerde en onbehandelde chronische ...

    Lees meer
  • Array

    BELEEF JE VAKANTIE OP ALLE FRONTEN FRIS

    Wanneer het buiten zomers warm wordt en je zin krijgt om te genieten van de zon, zee, de kleurrijke zomerpracht en elkaar, merk je pas ...

    Lees meer